sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Tahinidippi

Tänä vuonna tarjosin synttäreilläni mm. pieniä falafelpyöryköitä cocktailtikun nokassa dippailtavaksi. Dippinä oli tsatsikia, mutta vegaanista ystävääni ajatellen tein myös tätä tahinidippiä tarjolle. Tiedän että olisin voinut tehdä tsatsikia vegaanisesta jogurtista, mutta jotenkin vähän vierastan näitä maitotuotteen oloisia valmisteita. Etsin siis ohjetta joka jo sinällään olisi vegaanisista aineksista ja aika pian tämä falafelille tarkoitettu tahinidippi tulikin vastaan foodnetworkista. Lisäsin ohjeeseen vettä varmaan puolet reippaamin kuin ohje sanoi, mutta kastike jäi silti aika tahnamaiseksi. Dippinä tätä kannatta ohentaa sen verran että dippailu tuntuu vaivattomalta. Koristelin dipin vielä korianterilla, sillä kovin nättiä kastikkeesta ei tule.


1 1/4 dl tahinia
pala sitruunaa
1 valkosipulinkynsi
1 1/4 d vettä
suolaa

Purista n. 2 rkl sitruunamehua tahinin joukkoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja lisää kastikkeeseen. Ohenna kastiketta vedellä kunnes saat sopivan dipattavan koostumuksen. Mausta kastike suolalla. Tarjoa esimerkiksi falafelin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti