sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Falafel

Tämän reseptin olen soveltanut itselleni jo aikana kauan ennen blogia ja en enää muista mitä ohjeita olen käyttänyt lähteenä Pastanjauhajien reseptin lisäksi. Uppopaistamisen sijaan pyörykät voi paistaa pannulla runsaassa öljyssä. Itse en ole testannut falafelia purkkikikherneistä, mutta useimmissa ohjeissa neuvotaan että falafel tehdään nimenomaan liotetuista mutta keittämättömistä kikherneistä. Tätä ruokaa varten minä pidän kuivia kikherneitä kaapissa.



4 annosta, 24 kpl

3 dl kuivia kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1/4 tl cayennepippuria
1/4 tl rouhittua mustapippuria
ruukku tuoretta persiljaa
ruukku tuoretta korianteria
1 rkl tahinia
pala sitruunaa
2 viipaletta vaaleaa leipää
2 tl leivinsoodaa
1 l öljyä

Liota kikherneitä 12 tuntia ja huuhtele ne juoksevalla vedellä siivilässä. Jauha kikherneet mausteiden ja yrttien kanssa tahnaksi sauvasekoittimella. Sekoita vielä joukkoon tahini ja noin ruokalusikallinen puristettua sitruunamehua. Murenna leipä sormin ja sekoita käsin tahnan joukkoon. Anna taikinan seistä tunnin ajan. Lisää leivinsooda taikinaan ja vaivaa tahnaa hetken ajan. Pyörittele falafeltaikina palloiksi ja uppopaista 180 asteessa muutaman minuutin ajan. Minä uppopaistoin kuusi pyörykkää kerrallaan. Tarjoa esimerkiksi salaatin, pitaleipien, tsatsikin ja kebabkastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti