keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Sitruunahalloumipasta

Bongasin tämän lehden Yhteishyvän Ruoka-lehdestä ja otinkin sen lähes välittömästi kokeiluun. Pasta on melko vaatimattoman näköistä, mutta sitäkin paremman makuista. Koetan muistaa reseptin olemassaolon jatkossakin, kun tarvitsen pikaista sapuskaa. Tuplasin reseptin halloumi-määrän ja paistoin sen kuivan pannun sijaan oliiviöljyssä, sillä en onnistu saamaan halloumista ruskeaa kuivalla pannulla


4 annosta

10 - 12 kerää fettucine-pastaa
400 g halloumia
öljyä
1 valkosipulinkynsi
sitruuna
tuoretta basilikaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen. Kuutioi halloumi ja paista öljyssä ruskeaksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi, raasta sitruunan kuori ja lisää ne halloumin kanssa pannulle. Kun pasta on kypsää valuta se lähes kuivaksi ja laita takaisin kattilaan. Lisää halloumiseos pastan joukkoon, purista sekaan sitruunan mehu ja mausta tuoreella basilikalla, suolalla ja mustapippurilla ja sekoita hyvin enne tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti