maanantai 8. kesäkuuta 2015

Broilerijuurespata

Koskaan ei ole liian myöhäistä julkaista reseptejä, joten tässä monesti kokkailtu ja viime talvena kuvattu broilerijuurespata. Pataa voi muuten varioida mielensä mukaan, mutta bataattia en tähän suosittele, sillä se pehmenee mössöksi ennen muiden juuresten kypsymistä. Minulla oli tässä padassa perunaa, porkkanaa, lanttua ja punajuurta. Monesti olen suosinut myös palsternakan käyttöä. Minun tekisi mieli väittää tämän reseptin löytyneen Vellikello-nimisestä blogista, mutta enää sitä ei google löydä. Ainakin suurustaminen on oma lisäykseni tähän pataan.


6 annosta

1 valkosipulinkynsi
öljyä
450 g broilerin fileesuikaleita
1 kg juureksia
5 dl kermaa
½ dl vehnäjauhoja
1 rkl kanafondia
valkopippuria
currya tai broilerimaustetta
paprikajauhetta
kurkumaa
suolaa

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Paista hienonnettua valkosipulia hetki öljyssä ja lisää broileri pannulle. Ruskista broilerin fileesuikaleet. Kuori ja paloittele juurekset ja lisää uunivuokaan tai -pataan paistetun broilerin kanssa. Sekoita vehnäjauhot ja fondi kerman joukkoon ja mausta mieleisilläsi mausteilla. Kaada kermamausteseos vuokaan ja paista ruokaa uunissa 175 asteessa parin tunnin ajan tai kunnes juurekset ovat kypsiä. Voit poistaa folion paistamisen loppuvaiheessa, jos haluat ruskistaa pinnan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti