keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Piparkakkutaikinablondie

Piparkakkutaikinablondien ohje on kaverini keksintö ongelmaan, jossa piparkakkutaikina on aina parempaa kuin valmis piparkakku, mutta vieraille ei pelkkää taikinaakaan kehtaisi tarjota. Blondien sekaan on leivottu kuutioina piparkakkutaikinaa ja koko kakku jää sisältä puolikypsän tahmaiseksi. Kaverini melkein perusti blogin pelkästään tästä keksinnöstä! Sen verran modasin ohjetta, että vaihdoin tumman suklaan Fazerin piparkakkusuklaaseen, jossa on rapeaa keksiä sisällä. Tarjosin tätä kakkua isoisäni 80-vuotissynttäreillä itsenäisyyspäivänä. En ole vahingossa oppinut valokuvaamaan tässä sitten viime postauksen, vaan puoliammattilainen isäni otti kuvat blogiin, kun allekirjoittanut unohti kameran kotiin...



200 g valkosuklaata
200 g voita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
3 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
200 g piparkakkutaikinaa
65 g piparkakkusuklaata

Sulata voi ja suklaa mikrossa niin isossa kulhossa, että mahdut tekemään lopun taikinan siihen. Sekoita vaniljasokeri ja kaneli sokerin kanssa ja lisää seos jäähtyneeseen suklaavoisulaan. Taikina voi näyttää hetkellisesti juoksettuneelta, mutta älä anna sen häiritä. Lisää munat yksitellen seokseen koko ajan sekoittaen ja sekoita vehnäjauhot taikinaan. Kuutioi piparkakkutaikina ja rouhi suklaa esimerkiksi veitsellä. Nostele piparitaikinakuutiot ja suklaarouhe taikinaan. Käytin taikinaa noin kaksi desiä, sillä en omista keittiövaakaa. Kaada taikina sopivaan leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Minä käytin sydämenmallista kuivakakkuvuokaa. Paista noin 200 asteessa noin 20-30 minuuttia kunnes pinta on paistunut, mutta sisus vielä "hytkyy". Minun uunillani aikaa meni juuri ja juuri se 20 minuuttia. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti