sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Pestotyylinen salaattikastike

Itsenäisyyspäivän juhlissani minulla oli tarjolla salaattipöytä, josta löytyi jääsalaattia, viinisuolaheinää, basilikaa, paistettua broileria, mozzarellaa, kolmen värisiä miniluumutomaatteja, granaattiomenaa, kurkkua, vihreitä oliiveja ja kalamata-oliiveja, aurinkokuivattua tomaattia ja kahta eri kastiketta. Tämän pestotyyppisen kastikkeen ohjeen perään ehtikin tulla jo kyselyä, joten tässä se nyt on kaikille halukkaille kokeiltavaksi. Juhliin oli kutsuttu vegaani ja pähkinäallergikko ja tämän ohjeen olin etsinyt heitä silmällä pitäen. Kumpikaan ei loppupeleissä päässyt paikalle, mutta en nähnyt syytä alkaa muutella ohjetta. Salaattikastikkeen ohje on modattu Casa Veneracionista. Vähensin ohjeen kolme valkosipulinkynttä yhteen, mutta silti ihmiset toivoivat purkkaa ennen baariinlähtöä. Kalamansia en löytänyt Ruoholahden Citymarketista, joten korvasin sen sitruunalla. Myös tryffeliöljyn kanssa tuli haasteita vastaan. En löytänyt yhtäkään öljyä missä maku olisi tullut pelkästä tryffelistä ilman aromia, joten jätin koko öljyn väliin. Hämmästelin myös sitä ettei öljyjen hinta korreloinut lainkaan siihen oliko pullossa aitoa tryffeliä mukana vai ei.


2 dl oliiviöljyä
1,5 ruukkua basilikaa
1 ruukku lehtipersiljaa
8 aurinkokuivattua tomaattia
valkosipulinkynsi
pala sitruunaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Soseuta öljy, yrtit, aurikokuivatut tomaatit ja kuorittu valkosipulinkynsi esimerkiksi sauvasekoittimella. Purista joukkoon sitruunamehua ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarjoa salaatin kanssa tai käytä peston tapaan ruoanlaitossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti