lauantai 1. marraskuuta 2014

Valkosipulinen parmesanpolenta

Tein viimeeksi ankanrinnan kaveriksi parmesanpolentaa puolitettuna annoksena Food.comin ohjeesta. Omaan syömismäärääni suhteutettuna annoksia tuli ohjeesta kolme kahden sijaan. Jos polenta on pääasiana lautasella, niin sitten ohjeesta riittää varmastikin juuri kahteen ateriaan. Polentan valmistus oli hämmentävä matka epätoivosta riemuun. Samantien kun lisäsin polentan kattilaan se veti itsensä sellaiseksi puuroksi mitä lopputuloksen pitäisi olla puoli tuntia myöhemmin. Tätä paksua seosta pystyi kuitenkin hauduttelemaan vaaditun ajan lisäilemättä nestettä ja lopputulos oli aivan täydellinen. Älä siis pelästy puuroutumista, jos olet ensimmäistä kertaa asialla polentan valmistuksessa.


3 annosta lisukkeena

1 rkl voita
1 valkosipulinkynsi
0,5 l kanalientä
2,5 dl polentaa
rouhittua mustapippuria
75 g parmesania

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sulata voi kattilassa ja paista hienonnettua valkosipulia hetken aikaa. Lisää kanaliemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Ripoittele polenta samalla sekoittaen kanaliemen joukkoon ja hauduta jatkuvasti sekoitellen noin 25 minuuttia. Rouhi polentan sekaan mustapippuria. Raasta parmesan ja lisää lopuksi polennan joukkoon. Tarjoa välittömästi. Polentan voi myös kaataa pannulle, jäähdyttää ja tarjota leikattuina annospaloina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti