maanantai 13. lokakuuta 2014

Korvapuustit

Hyvä ystäväni sai hiljattain vauvan ja toivoi tavaran sijaan tuomiseksi kahvipullaa. Minäpä ryhdyin tuumasta toimeen ja tein elämäni ensimmäisen pullataikinan. Jos olet samassa tilanteessa kuin minä, niin voin kertoa että puolesta litrasta maitoa tulee aivan valtaisa taikina. Kuvassa on ensimmäinen pellillinen pullia, mutta toinen pelti oli vielä aivan yhtään täyteen ahdettu. Korvapuustit tein Kinuskikissan ohjetta suunnilleen noudattaen. Vieraisissa pullat saivat hyvän vastaanoton ja kehuja mehukkuudesta. Toinen kaverini puolestaan kommentoi, ettei näissä ainakaan rasvassa ole säästelty. En osaa sanoa onko taikina peruspullataikinaa rasvaisempi vai leipooko kaverini yleensä enemmän terveyspullia. Voi kuitenkin kuulostaa hyvältä ohjeessa ja sokeri ei niinkään, joten sen määrän puolitin. Jääkaapin sisällöstä johtuen itse taikinaan käytin suolatonta voita ja täytteeseen voimakssuolaista Oivariinia.


2 täyttä pellillistä

Pullataikina:

200 g voita
5 dl täysmaitoa
50 g (1 pkt) hiivaa
1 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
2 tl suolaa
1 kanamuna
n. 17 dl vehnäjauhoja

Täyte:

175 g voita
1 dl fariinisokeria
vaniljasokeria
paljon kanelia
kardemummaa

Pinnalle:

1 kananmuna
raesokeria

Sulata voi ja lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maidon joukkoon ja sekoita sokeri, kardemumma, vaniljasokeri, suola ja muna maitoon. Sekoita jauhot hiljalleen maidon joukkoon ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoilee kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kolme varttia. Jaa taikina neljään osaan ja kauli n. 25 cm:n levyisiksi suorakaiteiksi. Liian leveistä taikinapaloista saattaa jäädä uunissa keskusta raa'aksi. Levitä taikinalevyjen päälle pehmennyttä voita, fariinisokeria, vaniljasokeria, kanelia ja kardemummaa. Rullaa taikinalevyt pituussuunnassa tiiviiksi rulliksi ja viipaloi veitsellä paloiksi. Jos onnistut niin leikkaa jokainen viilto aina eri suuntaan vinoon ja käännä pullat kapea puoli ylöspäin. Laita rullat pellille niin, että kierteet jäävät sivuille ja paina puusteja keskeltä sormella. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pintaan raesokeria. Paista 200 asteessa noin 10 - 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti