maanantai 29. syyskuuta 2014

Hunajasinappibroileri ja oliivicouscous

Samalta Healt.comin sivustolta josta löysin grillatun broilerin hedelmäsalsalla, löysin myös tämän oliivisen reseptin. Kuten ehkä arvata saattoi, tuplasin vielä oliivimäärän alkuperäisestä. Hunajasinappia en löytänyt kaupasta, mutta google paljasti hunajasinapin todellakin olevan vain hunajalla maustettua sinappia, joten lisäsin sitä itse sinapin joukkoon. Paprikaoliivien kanssa kannattaa olla ekstratarkkana kaupassa. Originaaliohjeessa lukee: 1/4 cup sliced pimiento-stuffed olives. Valtaosa kaupoissa myytävistä täytetyistä oliiveista on täytetty paprikatahnalla. Stokkan Herkusta ja Ruoholahden Citymarketeista olen ainakin löytänyt Gaean oliiveja aidoilla paprikapaloilla. Nämä oliivit sytyttivät minun rakkauteni paprikatäytteisiin oliiveihin, joista en aikaisemmin luullut liiemmin pitäväni. 


3 annosta

Broileri:

450 g broilerin rintafileitä
sitruuna
2 rkl sinappia
1 tl hunajaa
suolaa

Couscous:

2 dl kanalientä
2 dl täysjyväcouscousia
1 dl pimiento-paprikatäytteisiä oliiveja
1 dl kalamataoliiveja
tuoretta basilikaa
sitruuna
oliiviöljyä
mustapippuria

Paista broilerin fileet grillissä tai pannulla. Raasta sitruunan kuorta reilu teelusikallinen ja sekoita sinapin, hunajan ja suolan kanssa. Valele fileitä sinappiseoksella paistamisen aikana. Kiehauta kanaliemi, lisää joukkoon couscous ja nosta lideltä turpoamaan noin viideksi minuutiksi. Viipaloi oliivit ja mausta kypsynyt couscous viipaloiduilla oliiveilla, basilikalla ja ruokalusikallisella sitruunan mehua. Lisää vielä öljy ja rouhi mustapippuria joukkoon. Tarjoa coucous hunajasinappibroilerin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti