lauantai 23. elokuuta 2014

Kurkkumajoneesi

Edellisestä hampurilaiskerrasta jäin kaipaan kurkkumajoneesia, jossa olisi astetta enemmän kurkun makua kuin Jalostajan versiossa. Majoneesia en kuitenkaan tehnyt itse, joten tämä on vain semisti kotitekoinen resepti. Ohjeen löysin CopyKatilta Smashburger Smashsaucen nimellä. Sivuston ideana on kopioida ravintoloiden reseptejä kotikeittiöön ja tämä mimikoi Smashburgerin hampparikastiketta. Ohjeessa on kurkkuna dill pickle ja ainoa tilliä sisältävä maustekurkku mitä kaupoista löysin oli Felixin koti viipalekurkku. En tiedä miten paljon kurkku poikkeaa jenkkiläisestä versiosta. Sinapiksi sentään löysin French's Yellow Mustardia. Reseptiin on Smasburgerin entinen työntekijä kommentoinut sen vastavaan hyvin pitkälti alkuperäistä, mutta sitruunan puuttuvan. Lisää siis halutessasi vielä sitruunamehua kastikkeeseen. Minä huomasin kommentin vasta nyt tätä kirjoittaessani.


2 dl majoneesia
1 dl keltaista sinappia
2 rkl tillimaustekurkkua
2 rkl kurkkujen lientä
öljyä

Sekoita majoneesi ja sinappi. Hienonna maustekurkku ja lisää majoneesin joukkoon. Mausta kurkkujen liemellä ja ohenna majoneesi sopivaksi öljyllä. Tarjoa esimerkiksi soija-hot dogin tai kanahampurilaisen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti