keskiviikko 20. elokuuta 2014

Jamie Oliverin broilerivartaat kahdella tapaa

Mietimme ystävieni kanssa jotakin kevyttä grillattavaa ja minulle tuli näiden Jamie Oliverin vartaiden resepti mieleen. Kokkasimme kaikkia kolmea ohjeesta löytyvää varrasta, tosin niin että lammasvartaiden marinadin käytimme kanalle. Molemmat kanavartaat onnistuivat erinomaisesti ja yrttinen versio nousi sellaiseksi suosikiksi, jota kokattiin vielä toistekin. Kalavartaat valitettavasti hajosivat aivan pyttipannuksi. Sääli sinänsä, sillä ne olivat ainoat, jotka kaverini oli saanut pujoteltua rosmariininoksiin. Nyt vielä vinkki kokilta: jos haluat käyttää rosmariininoksia vartaina, niin etsi kaupasta paketti tikkumaisia rosmariininoksia ruukun sijaan. Jaan nyt tässä reseptit vartaisiin, jotka me saimme onnistumaan. Jos joku uskaltaa kokeilla kalavartaita kotona ja saa ne vielä kunnialla vartaina lautaselle saakka, niin vinkkejä grillaukseen otetaan mieluusti vastaan! Yrttimarinoituihin vartaisiin tulee Jamien reseptissä 4(!) kesäkurpitsaa. Me emme saaneet niihin puoltakaan menemään, niin että ne vastasivat alkuperäisen reseptin kuvaa.




Yrttimarinoidut broilerivartaat

3 annosta

½ kesäkurpitsa
500 g broilerin rintafileitä
1 ruukku korianteria
1 ruukku minttua (minulla ½ minttua ja ½ vahvaa minttua)
3 valkosipulinkynttä
½ vahva chili
1 sitruuna
rouhittua suolaa
rouhittua mustapippuria
öljyä

Suikaloi kesäkurpitsa pitkittäin esimerkiksi juustohöylällä. Keitä suolatussa vedessä n. 30 sekunnin ajan ja valuta ja anna jäähtyä. Leikkaa broilerin rintafileet neljään tai viiteen osaan. Laita yrtit, kuoritut valkosipulinkynnet, chilinpala, sitruunan raastettu kuori ja mehu, suola ja pippuri kulhoon ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Ohenna marinadia hieman öljyllä ja lisää broilerit kulhoon. Anna marinoitua tunnin ajan. Pujottele liotettuihin vartaisiin kesäkurpitsasuikaleita ja marinoitua broileria. Grillaa viitisen minuuttia käännellen.

Mausteiset broilerivartaat

3 annosta

500 g broilerin rintafileitä
3 paprikaa
1 rkl savupaprikaa
2 tl korianterin siemeniä
½ tl kokonaista juustokuminaa
2 kokonaista neilikkaa
rouhittua suolaa
rouhittua mustapippuria
öljyä

Leikkaa broilerin rintafileet neljään tai viiteen osaan. Yhdistä kuivat mausteet morttelissa ja jauha hienoksi. Sekoita öljy mausteisiin kulhossa ja lisää broileri kulhoon marinoitumaan tunniksi. Poista paprikoista kannat siemenet ja paloittele reiluiksi lohkoiksi. Pujottele liotettuihin vartaisiin vuorotellen parikaa ja broileria ja grillaa viitisen minuuttia käännellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti