Yrttimarinoidut broilerivartaat
3 annosta
½ kesäkurpitsa
500 g broilerin rintafileitä
1 ruukku korianteria
1 ruukku minttua (minulla ½ minttua ja ½ vahvaa minttua)
3 valkosipulinkynttä
½ vahva chili
1 sitruuna
rouhittua suolaa
rouhittua mustapippuria
öljyä
Suikaloi kesäkurpitsa pitkittäin esimerkiksi juustohöylällä. Keitä suolatussa vedessä n. 30 sekunnin ajan ja valuta ja anna jäähtyä. Leikkaa broilerin rintafileet neljään tai viiteen osaan. Laita yrtit, kuoritut valkosipulinkynnet, chilinpala, sitruunan raastettu kuori ja mehu, suola ja pippuri kulhoon ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Ohenna marinadia hieman öljyllä ja lisää broilerit kulhoon. Anna marinoitua tunnin ajan. Pujottele liotettuihin vartaisiin kesäkurpitsasuikaleita ja marinoitua broileria. Grillaa viitisen minuuttia käännellen.
Mausteiset broilerivartaat
3 annosta
500 g broilerin rintafileitä
3 paprikaa
1 rkl savupaprikaa
2 tl korianterin siemeniä
½ tl kokonaista juustokuminaa
2 kokonaista neilikkaa
rouhittua suolaa
rouhittua mustapippuria
öljyä
Leikkaa broilerin rintafileet neljään tai viiteen osaan. Yhdistä kuivat mausteet morttelissa ja jauha hienoksi. Sekoita öljy mausteisiin kulhossa ja lisää broileri kulhoon marinoitumaan tunniksi. Poista paprikoista kannat siemenet ja paloittele reiluiksi lohkoiksi. Pujottele liotettuihin vartaisiin vuorotellen parikaa ja broileria ja grillaa viitisen minuuttia käännellen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti