tiistai 6. toukokuuta 2014

Broilerihalloumiaurinkokuivattutomaattipiirakka

Vappuna oli tarkoitus paistaa munkkeja ja mietin jotain suolaista piirakkaa tarjottavaksi munkkien kanssa. Pohja ja päällinen olivat mielestäni hyviä broileriparsakaalipiirakassa, mutta halusin päästä kokeilemaan uusia täytteitä piirakkaan. Tiesin että kaikille vieraille oliivit eivät maistu, joten päädyin pistämään broilerin kaveriksi aurinkokuivattuja tomaatteja. Juustoahan ei ikinä voi olla liikaa, joten lisäsin vielä halloumia piirakkaan. Halloumin kanssa halusin kokeilla minttua ja löysinkin ohjeita, joissa on yhdistelty aurinkokuivattua tomaattia minttuun, kuten tässä Betty Crockerin pestossa. Hyviä piirakoita sain aikaan, mutta varoituksen sanana kahta piirakkaa ei kannata tunkea uuniin samanaikaisesti. Minä yritin paistaa piirakat kerralla ja ylempi piirakka sai aika nopeasti värin pintaan, mutta pohja jäi vähän raa'aksi.


8 annosta illanistujaisissa

pohja:

1 dl perunahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
100 g voita
1 dl kylmää vettä

täyte:

½ valkosipulinkynsi
öljyä
300 g broilerin fileesuikaleita
suolaa
rouhittua mustapippuria
200 g halloumia
½ prk aurinkokuivattuja tomaatteja
200 g kermaviiliä
3 kananmunaa
150 g juustoraastetta
½ ruukkua minttua
½ ruukkua basilikaa

Yhdistä pohjan kuivat aineet ja nypi sekaan voi. Sekoita kylmä vesi taikinaan ja laita taikina jääkaappiin odottamaan siksi aikaa kun valmistat täytteen. Kuori ja hienonna puolikas valkosipulinkynsi. Paista hienonnettua valkosipulia hetken aikaa öljyssä pannulla. Lisää broilerin fileesuikaleet ja paista kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuutio halloumi ja leikkaa aurinkokuivatut tomaatit muutamaan osaan. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan. Esipaista piirakkapohjaa 10 minuuttia 225-asteessa. Lisää esipaistetun piirakkapohjan päälle broileri, halloumi ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kermaviili, kananmunat ja juustoraaste keskenään ja mausta seos silputulla mintulla ja basilikalla. Kaada kermaviiliseos piirakan päälle ja paista 225-asteessa vielä puoli tuntia. Tarjoa illanistujaisissa tai ateriana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti