lauantai 26. huhtikuuta 2014

Soija-hot wings

Käyntimme Three Wingsissä peruuntui pääsäispyhien aukioloaikojen vuoksi, mutta minäpä näppäränä tyttönä tein itse "wingsejä" kotona. Löysin tämän reseptin Yrttipurkista, kun etsin veganiisen chili dogin reseptiä. Soijaversio wingseistä alkoi houkuttaa jopa alkuperäistä enemmän, sillä tässähän saa hyvää ruokaa suun täydeltä eikä niinkään luuta ja nahkaa. Minun wingseistäni ei tullut tosin vegaanisia, sillä käytin voisulaa margariinisulan tilalla. Margariini on mielestäni sen verran pahaa, että vegaaniseen versioon suosittelisin öljyn käyttöä. Soijaleikkeet ostin Punnitse ja säästästä ja ne olivat aivan puoli-ilmaisia siellä. Täytyy yhtyä Yrttipurkkiin ja todeta näiden olleen ehkäpä parhaita soijaleikkeitä ikinä. Ohje on muokattu kanaversiosta jostakin lehdestä, mutta sen tarkempaa alkuperää reseptille minulla ei ole tiedossa.


4 annosta

Chilipaprikakastike:

2 paprikaa
2 vahvaa chiliä
öljyä
½ dl omenaviinietikkaa
1 rkl korianteria
1 rkl paprikajauhetta
suolaa
½ dl sulatettua voita

Poista parikoista kannat ja siemenkodat ja chileistä kannat. Pilko paprikat ja chilit lohkoiksi, levitä pellille kuori ylöspäin ja sivele öljyllä. Paahda grillivastusten alla 225-asteisessa uunissa kunnes paprikoiden pinta tummuu. Soseuta paprikat ja chilit esim. sauvasekoittimella. Mausta seos etikalla, korianterilla, paprikalla ja suolalla ja lisää voisula kastikkeeseen.

Soijaleikkeet:

20 kpl soijaleikkeitä
soijaa
2 valkosipulinkynttä
3 rkl soijaa
1 ½ tl nestesavua
1 ½ dl vehnäjauhoja

Keitä soijaleikkeet pehmeiksi soijalla maustetussa vedessä ja puristele kuivaksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää leikkeiden joukkoon soijan, nestesavun ja vehnäjauhojen kanssa. Marinoi leikkeitä vähintään tunnin ajan alkuperäisen ohjeen mukaan tai siirry suoraan seuraavaan vaiheeseen kuten minä tein. Kaada osa chilipaprikakastikkeesta leikkeiden joukkoon ja sekoita se niiden pintaan tasaisesti. Säästä loppu kastike tarjottavaksi leikkeiden kanssa. Paista leikkeitä 10 min 250-asteisessa uunissa, käännä leikkeet ja paahda vielä 10 minuuttia grillivastusten alla. Soija-hot wingsien kanssa maittavat esimerkiksi lohkoperunat. Huomioithan että perunat pitää laittaa uuniin kymmenisen minuuttia ennen wingsejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti