sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Turkkilaiset täytetyt herkkusienet

Järkkäsimme ystäväni kanssa illalliskutsuja ja Seitan İskender kebabin innoittamana valitsimme illallisen teemaksi turkkilaisen ruoan. Resepti näille sienille löytyi Binnur's Turkish Cookbookista. Sen verran modasimme reseptiä ettemme hävittäneet sienten jalkoja, vaan silppusimme niitä mukaan täytteeseen ja chopped green peppersin päätimme tulkita vihreäksi chiliksi. Alkupalana sienet tekivät hyvin kauppansa ja mietin, että nämä olisivat myös hyvä grillitarjottava laktovegetaristeille. 



4 annosta alkupalana

8 isoa herkkusientä

Täyte:
6 kirsikkatomaattia
2 kpl vihreää chilä
1 valkosipulinkynsi
3 kpl herkkusienen jalkoja
1 rkl öljyä
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Pinnalle:

1½ rkl korppujauhoja
3/4 dl mozzarellaraastetta
1 rkl oliiviöljyä

Harjaa sienet puhtaiksi ja poista niiden jalat. Pilko täytettä varten kirsikkatomaatit ja hienonna chilit ja valkosipulinkynsi. Silppua vielä muutaman sienen jalka täytettä varten. Sekoita pilkkomasi täytteen ainekset keskenään ja lisää sekaan sielä öljy, suola ja mustapippuri. Jaa täyte sienien sisään. Sekoita kuorrutusta varten korppujauhot, mozzarellaraaste ja oliiviöljy keskenään ja jaa kuorrutusta tasaisesti sienten päälle. Paista 175-asteisessa uunissa kunnes juusto on kauniin kullanruskeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti