sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Marjajogurttivaahto

Tämä resepti ilmestyi Iltalehdessä vuonna 2007 ja näppärästi tänä vuonna sain sitä kokeiltua. Mikään oikea turkkilainen jälkiruoka ei oikein innostanut kun mietimme mitä tarjota illalliskutsuilla, mutta tämä resepti tuli minulle heti mieleen. En myöskään ole ainoa joka on yhdistänyt tämän Turkkiin, sillä Turkissa asuva Helike on tätä samaa jälkkäriä siellä tarjonnut. Jälkkäristä tuli makuuni kivan raikas ja kiitosta tuli marjojen kerrostamisesta. Olen aiemminkin tainnut mainita blogissa, että vaniljasokereiden kanssa kannattaa olla extratarkkana kaupassa. Moni vaniljasokerina myytävä kama sisältää kuitenkin myös vanilliinia ja eihän jälkkärin haluta esanssilta maistuvan. Laitoin annoskooksi kuusi, vaikka kuvassa näkyy vain neljä jälkkäriä, sillä meiltä jäi suht reippaasti vaahtoa yli neljästä annosmaljasta.


6 annosta

2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
1 kananmunan valkuainen
1 dl tomusokeria
4 dl turkkilaista jogurttia
1½ dl tuoreita vadelmia
1 tl kardemummaa
8 isoa mansikkaa
tuoretta minttua

Vatkaa kuohukerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmunanvalkuainen vaahdoksi ja lisää tomusokeri joukkoon aivan vaahdotuksen loppuvaiheessa. Sekoita vadelmat ja kardemumma turkkilaisen jogurtin joukkoon. Sekoita kermavaahto jogurttivadelmaseokseen ja nostele viimeseksi sekaan valkuaisvaahto. Poista masikoiden kannat, lohko ne ja laita lohkot neljään annosmaljaan. Nostele päälle jogurttivaahtoa ja viimeistele annokset tuoreella mintulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti