sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Helmeilevä omenakanelisangria

Turkki-teemaiselle illalliselle oli hieman hankala keksiä sopivaa alkudrinkkiä, joten päädyimme tällaiseen omenakanelisangriaan. Meillä taisi olla mittasuhteet aika sinne päin ja esimerkiksi sokerilientä oli suhteessa liikaa laseissa. Koetan kirjoittaa reseptin tänne vähän järkevämpään muotoon. Ohje on siis peräisin serious eatsista. Laskin reseptin siiderin määrän perusteella n. 30 %:ksi alkuperäisestä, mutta kanelin määrän pidin ennallaan ja lisäsin hieman calvadosta.


4 annosta

3/4 dl vettä
3 rkl sokeria
2 kanelitankoa
0,5 l kuivaa ranskalaista siideriä
4 rkl calvadosta

Keitä vettä, sokeria ja kanelitankoja kattilassa kunnes sokeri sulaa täysin. Jäähdytä sokerisiirappi ja poista kanelitangot. Jaa siirappi neljään lasiin, lisää jokaiseen lasiin 1 rkl calvadosta ja täytä lasit jääkylmällä siiderillä. Sekoita vielä juomat lusikalla ja tarjoa saman tien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti