lauantai 1. maaliskuuta 2014

Emo

Emo kohosi kertakäynnillä lemppariravintoloideni joukkoon Helsingissä. Emo on Pekka Terävän gastrobar entisissä Olon tiloissa Kasarminkadulla. Me eksyimme vahingossa baarin puolelta sisälle, mutta meidät ohjattiin sisäkautta portaita ylös ravintolaan. Näin asiakkaan näkökulmasta tarjoilijoilla ei vaikuttanut olevan kovin selvät sävelet siitä kuka palvelee mitäkin pöytää. Toki kiva ettei ketään jätetä kiireessä oman onnensa nojaan, mutta meiltä kävi samoja asioita kyselemässä monesti useampikin tarjoilija. Alkuun otimme tarjoilijan suosituksesta shampanjat, joiden hinta tuli pienenä yllätyksenä. Viinilista on muuten oikein maltillisen hintainen, mutta alkujuomat maksoivat 17,50e/lasi. Alun sipulileipä jäi minulta syömättä, mutta pöytään tuotu lämmin, rapeakuorinen leipä oli oikein hyvää. Sekä leipä että ystävieni muikut tuotiin paperipusseissa pöytään.

Päädyimme ottamaan neljän ruokalajin menun ja se oli mielestäni juuri sopiva. Ensimmäisenä ruokana minulla oli simpukkakeitto. Annos taisi olla suosittu, sillä tarjoilija kävi erikseen varmistamassa että sitä on vielä jäljellä. Keitosta löytyi sinisimpukkaa, vihersimpukkaa ja kampasimpukkaa kermaisessa liemessä, joka kaadettiin pöydässä lautaselle. Lusikkaa keitolle ei tullut ja söin sen haarukalla. Sama annos oli kaverillani toisena ruokana ja hän sai lusikan annokselleen. Keitosta löytyi myös ravioleja ja pinaattikiinankaalia. Toista annosta ei löytynyt netistä samana päivänä, mutta listalle päivän kala oli avattu. Kala tarjoiltiin jännässä kastikkeessa jossa oli katkarapua, selleriä, paprikaa, miniluumutomaattia, avocadoa ja suolakurkkua. Lisänä oli vielä uppopaistettuja gnoccheja. Kolmas lämmin ruokani oli viiriäisen rintafileitä emmervehnän ja ruusukaalin kanssa. Pääruoat paranivat mielestäni annos annokselta ja viiriäinen oli illan huipentuma. Viiriäisen muut osat antoivat lisukkeille makua ja annos oli suorastaan samettisen täyteläinen. Jälkiruokana söin hedelmäpalvlovaa, joka oli minun makuuni aivan överisokerista. Kyse on varmasti enemmän minun mieltymyksistäni kuin että annoksessa sinällään olisi vikaa. Kavereiden kanssa keskusteltiin aterian jälkeen ravintolasta ja ennakkokäsitykset leimasivat yllättävän paljon kokemusta. Kaverini odottivat jotain enemmän fine diningia ja pettyivät hieman. Minä taas odotin jotain bistromaisempaa ja olin todella positiivisesti yllättynyt miten monia makuja annoksista löytyi.

LEIPÄ
SIMPUKKAKEITTO
PÄIVÄN KALA
VIIRIÄISTÄ JA EMMERIÄ
HEDELMÄPAVLOVA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti