sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Fettuccine Alfredo

Bahaman reissulla tuli syötyä Pasta Alfredoa ja kotona päädyin itsekin googlailemaan sen ohjetta. Syömäni annos oli amerikkalaiseen tyyliin kermainen, mutta alkuperäisessä versiossa kermaisuus tulee kastikkeeseen sulasta parmesanista. Tein pastan lisukkeeksi ylijääneille broilerifileille. Ohje on Simply Recipesistä ja sieltä valitsin perinteisemmän version. Kokki Alfredo di Lelio kehitti pastan vuonna 1914 Roomassa vaimolleen, joka kärsi aamupahoinvoinnista. Vuosikymmenen lopussa resepti kulkeutui Yhdysvaltoihin elokuvatähtien Douglas Fairbanksin ja Mary Pickfordin mukana, jotka häämatkallaan Roomassa ihastuivat pastaan.


2 annosta

4 - 6 kerää fettuccinepastaa
suolaa
2 rkl voita
100 g parmesania
mustapippuria

Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Sulata voi kattilassa ja nosta liedeltä. Raasta parmesan. Kun pasta on kypsynyt al dente, nosta se spagettikauhalla tai pihdeillä voin joukkoon kattilaan ja siirrä kattila kuumalle levylle. Pastasta saa valua keitinvettä mukaan. Sekoita puolet raastetusta parmesanista pastan joukkoon ja odota kunnes se sulaa. Lisää loput parmesanista ja anna jälleen juuston sulaa pastan joukkoon. Sekoita pasta hyvin ja tarjoa välittömästi rouhitun mustapippurin kanssa.

1 kommentti:

  1. HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”, NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” – “ALFREDO DI ROMA” IN ROME, PIAZZA AUGUSTO IMPERATORE 30

    With reference of your article I have the pleasure to tell you the history of my grandfather Alfredo Di Lelio, who is the creator of “fettuccine all’Alfredo” in 1908 in restaurant run by his mother Angelina in Rome, Piazza Rosa (Piazza disappeared in 1910 following the construction of the Galleria Colonna / Sordi).
    Alfredo di Lelio opened the restaurant “Alfredo” in 1914 in Rome, after leaving the restaurant of his mother Angelina.
    In 1943, during the war, Di Lelio sold the restaurant to others outside his family.
    In 1950 Alfredo Di Lelio decided to reopen with his son Armando his restaurant in Piazza Augusto Imperatore n.30 "Il Vero Alfredo" (“Alfredo di Roma”), whose fame in the world has been strengthened by his nephew Alfredo and that now managed by his nephew Ines, with the famous “gold cutlery” (fork and spoon gold) donated in 1927 by two well-known American actors Mary Pickford and Douglas Fairbanks (in gratitude for the hospitality).
    See also the site of “Il Vero Alfredo”.
    I must clarify that other restaurants "Alfredo" in Rome do not belong to the family tradition of "Il Vero Alfredo – Alfredo di Roma" in Rome.
    I inform you that the restaurant “Il Vero Alfredo –Alfredo di Roma” is in the registry of “Historic Shops of Excellence” of the City of Rome Capitale.
    I have celebrated in my restaurant (founded by my grandfather Alfredo Di Lelio) the USA Holiday of fettuccine all'Alfredo.
    Best regards Ines Di Lelio

    VastaaPoista