tiistai 14. tammikuuta 2014

Lämmin jalapeñojuustodippi

Löysin tämän Insanely Amazing Jalapeno Cheese Dipin ohjeen allrecipes.com:sta. Toteutin dipistä kuitenkin version joka muistuttaa enemmän PrincessDaBurghin parannusehdotusta, joka on äänestetty most helpful critical reviewksi. Dipin lopputulos oli yllättävän kaukana fonduesta, vaikka voisi lämpimän juustodipin ajatella sitä muistuttavan. Tästä tuli kuitenkin tulinen ja hieman happamampi lopputulos. Korppujauhokuori dippiin on aivan ehdoton, sillä se pitää juuston kuumana ja sulana allaan ilman jatkuvaa lämmitystä. Minä tarjosin dipin ciabatta-leipäpalojen kanssa.



4 annosta

Dippi:

100 g parmesania
150 g cheddaria
150 g crème fraîchea
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl jalapeñoviipaleita
1/4 tl valkosipulijauhetta
rouhittua mustapippuria
suolaa 

Kuori:

1,5 dl korppujauhoja
100 g parmesania
4 rkl voita
rouhittua mustapippuria
suolaa

Tarjoiluun:

 1 vaalea leipä

Raasta parmesan ja cheddar. Säästä toinen 100 g parmesania dipin kuoreen. Sekoita parmesan- ja cheddarraaste crème fraîchen ja tuorejuuston joukkoon. Lisää seokseen jalapeñoviipaleet ja mausta valkosipulijauheella, pippurilla ja suolalla. Siirrä seos uuninkestävään kulhoon. Sekoita kuorta varten korppujauhot ja loppu parmesanraaste keskenään. Sulata voi ja lisää seokseen ja mausta vielä pippurilla ja suolalla. Kuumenna dippiä 30 minuuttia 175-asteisessa uunissa ja tarjoa esimerkiksi rapeakuoristen leipäpalojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti