sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Rosmariinihunajaleivät uunissa

Nämä leivät bongasin jonkun aikakausilehden mainoksesta ruokatunnilla töissä. Mainos oli Valion ja leivät tehtiin sen mukaan Oivariinista. Minä käytin Juustoportin kirnuvoita, joten ihan täysin Valio ei onnistunut mainoksensa kanssa, sillä en Valion tuotetta päätynyt ostamaan. Leivät kulkivat mainoksessa Vesan hurmausleipien nimellä. Taisin paristakin blogista vilkaista että suolaa suositeltiin lisättäväksi leiville ja mikäkin sitä rouhaisin leipien pintaan. Ilman lisättyä suolaa hunajaiset leivät menisivät enemmänkin makean puolelle. Leipänä käytin Frambois-leipomon maalaisleipää. Leipiä saa ainakin Kampin K-Supermarketista ja olen aivan rakastunut niihin. Rosmariini oli kaverini itse kasvattamaa. Kiitos kaverille kokkailuseurasta ja kivasta illasta viinin ja napostelun merkeissä!





2 - 4 annosta

100 g voita
3 rkl hunajaa
1 rkl tuoretta rosmariinia
1 maalaisleipä
rouhittua suolaa

 Anna voin pehmetä huoneenlämmössä ja sekoita joukkoon hunaja ja silputtu tuore rosmariini. Viipaloi leipä ja voitele leivät maustetulla voilla. Rouhi leipien pintaan suolaa ja paista 225 asteessa kymmenisen minuuttia. Tarjoa leivät suupalana esimerkiksi viinin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti