sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Lohiperunalaatikko tillivoisulalla

Tämän reseptin juuret johtavat Herkkusuun lautasella-blogiin, mutta minä teen laatikkoni pelkästä kalasta. Lohilaatikko on hyvää ja riittoisaa arkiruokaa, mihin voisula tuo kuitenkin pientä ekstraherkkua.



5 annosta

1 kg kiinteitä perunoita
500 g lohta
öljyä
valkopippuria
suolaa
3 kananmunaa
5 dl maitoa
75 g voita
tuoretta tilliä

Kuori ja viipaloi perunat. Nypi lohesta tarvittaessa ruodot pois ja paloittele kala. Öljyä uunivuoka ja laita perunoita ja lohta yhdeksi kerroksittain vuokaan. Mausta kerrosten välit valkopippurilla ja suolalla. Sekoita kananmunien rakenne rikki maidon seassa ja kaada munamaito vuokaan. Paista laatikkoa uunissa 175-asteessa puolitoista tuntia tai kunnes munamaito on hyytynyt ja perunat ovat kypsiä. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla paiston aikana. Kun ruoka on lähes valmis, niin sulata voi ja silppua tilli voisulan joukkoon. Tarjoa laatikko tillivoisulan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti