torstai 14. marraskuuta 2013

Janssonin kiusaus

Sain alun perin inspiksen tehdä Janssonin kiusausta Mausteisen Mantelin blogista, josta löytyi hyvänkuuloinen sipuliton resepti. Päädyin kuitenkin googlettelemaan muitakin reseptejä, sillä minun on monesti hankala keksiä käyttöä maitopurkin jämille ja halusin tehdä myös isomman annoksen kiusausta kerralla. En myöskään kikkaillut paistoaikojen ja nesteen kanssa, vaan pidin kiusauksen uunissa tasaisessa lämmössä. Jos haluat hifimmän version tästä, niin suosittelen kokeilemaan tuota linkin takaa löytyvää Mausteisen Mantelin ohjetta. Minun versioni on kermainen peruskiusaus. Maustoin oman kiusaukseni kahden anjovispurkin liemellä, mutta suolan puolesta yhdenkin purkin liemi olisi varmasti riittänyt. Tein ruoan ihan täkäläisestä anjovissäilykkeestä eli maustetusta kilohailista. Kaupoissa myydään kalaa myös Janssonfileen nimellä, mutta se kala on sitten silliä eikä tätä perinteisempää anjovista. Jos käytät anjovissäilykettä, niin se lähes sulaa ruoan joukkoon.


4 annosta

800 g kiinteää perunaa
2 tlk anjovissäilykettä + toisen tölkin liemi
öljyä
4 dl kermaa
rouhittua mustapippuria
tuoretta tilliä

Kuori ja suikaloi perunat ja lado voideltuun uunivuokaan limittäin anjovisfileiden kanssa. Sekoita toisen tölkin liemi kerman joukkoon, rouhi sekaan mustapippuria ja kaada seos vuokaan. Silppua kiusauksen päälle tuoretta tilliä ja paista 200-asteessa noin 45 minuutin ajan tai kunnes perunat ovat täysin kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti