maanantai 14. lokakuuta 2013

Smetanapunajuuret uunissa

Tämän tyylisen pääruoan söin joskus Jailbirdissä illalliseksi. Ilman mitään alkupaloja tämä sopi mielestäni paremmin lisukkeeksi kuin kasvispääruoaksi. Punajuuret söinkin paistetun nieriän kanssa. Alkuun mietin vähärasvaisemman kalan hukkuvan helposti smetanan maun alle, mutta lopputulos oli mielestäni vähän tunkkainen. Näin jälkikäteen ajatellen olisin tehnyt tämän mieluummin esimerkiksi ahvenen seuraksi. Mitään ihan Jailbirdissa tarjotun annoksen kaltaista reseptiä en onnistunut löytämään. Kiianmaasta ja Smetana.fi:stä löysin kylmänä tarjottavia smetanapunajuuria. Yhdistelin muuten ohjeet näistä, mutta kypsennyksen katsoin Kauppahalli24.fi:n punajuuribataattipaistoksesta. Smetana.fi:n piparjuuri kuulosti kivalta lisältä ruokaan, mutta tässä S-market oli hieman eri linjoilla kanssani. Pienin ja myös ainoa pakkauskoko piparjuurta oli 200 g. Koska tähän annokseen sitä olisi mennyt 1 rkl ja en ihan äkkiseltään keksinyt mihin olisin käyttänyt loput 190 g piparjuurta, niin päätin jättää sen kauppaan. Hyviä piparjuurireseptejä saa vinkata tulevaisuutta ajatellen!


2 annosta

2 keskikokoista punajuurta
öljyä
120 g smetanaa
1 rkl hunajaa
½ tl valkopippuria
½ tl suolaa

Kuori ja paloittele punajuuret. Öljyä uunivuoka ja laita sinne punajuuret. Sekoita smetanan joukkoon hunaja, valkopippuri ja suola. Sekoita smetanaseos punajuurten joukkoon ja paista puolisen tuntia 200-asteisessa uunissa. Alkuperäisessä ohjeessa punajuuria paistettiin 40 minuuttia 180-asteisessa uunissa, mutta minun hieman kiireessä tehty kokkailunikin onnistui onneksi mallikkaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti