maanantai 14. lokakuuta 2013

Mausteinen maapähkinävoitofu

Minä bongasin linkin tähän Kalyn's Kitchenin reseptiin Chocochilistä, mutta oma versioni on uskollisempi alkuperäiselle ohjeelle. Ohjeen alkuperäinen nimi on Spicy Vegan Peanut Butter Tofu with Sriracha. Minä ostin reseptiä varten Amonan maapähkinälevitettä, joka on tehty 100 % maapähkinästä. En tiedä onko maapähkinävoin virallinen nimitys aina ollutkin levite Suomessa, vai onko EU:lla ollut tähän näppinsä pelissä (vrt. Voimariini -> Oivariini). Käytännössä peanut butter ja maapähkinälevite tarkoittavat aivan samaa asiaa. Tsekkaa kuitenkin ettet vahingossa osta sokeroitua levitettä. Tämä resepti meni minulla top 5 parasta tofua ikinä-kategoriaan ja aion ehdottomasti ottaa tämän useammin kokattavien ruokien joukkoon. Resepti suorastaan huusi korianteria pintaansa ja hyvin se siihen sopikin. Ensimmäisellä aterialla kastiketta oli mielestäni juuri sopivasti tofun pinnassa, mutta uudelleenlämmityksillä olisin kaivannut vähän enemmän kosteutta ruokaan. Jos et tarjoa koko satsia heti, niin voit puolitoistakertaistaa kastikkeen määrän. Reseptissä kiinteää tofua valutettiin ja kuivailtiin, mutta minun käyttämästäni Jalotofusta ei paljoa nestettä saanut irti painelemalla talouspaperiin ja tofu oli muutenkin hyvin koossapysyvää ja napakkaa.


4 annosta

2x 270 g kiinteää maustamatonta tofua
1 rkl seesamiöljyä
3 valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä

Kastike:

3 rkl soijakastiketta
3 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl maapähkinävoita
1 rkl sokeria
2 rkl vettä
1 rkl sriracha-chilikastiketta

tuoretta korianteria

Leikkaa kumpikin tofupaketti kuuteen viipaleeseen. Kuumenna seesamiöljy pannulla. Kuori ja lohko valkosipulinkynnet ja inkivääri. Paista valkosipulia ja inkivääriä minuutti pannulla ja poista ne öljyn joukosta. Lisää tofu pannulle maustuneeseen öljyyn paistumaan. Paista viipaleet molemmin puolin kullanruskeiksi. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa keskenään ja lisää tofun joukkoon pannulle. Anna kastikkeen sakeutua hieman ja tarjoa tofu esimerkiksi jasmiiniriisin kanssa. Silppua annoksen päälle tuoretta korianteria.
Spicy Vegan Peanut Butter Tofu with SrirachaS
Spicy Vegan Peanut Butter Tofu with Sriracha
Spicy Vegan Peanut Butter Tofu with Sriracha
Spicy Vegan Peanut Butter Tofu with Sriracha
Spicy Vegan Peanut Butter Tofu with Sriracha
Spicy Vegan Peanut Butter Tofu with Sriracha
Spicy Vegan Peanut Butter Tofu with Sriracha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti