keskiviikko 7. elokuuta 2013

Suklaamousse

Minulla oli yhä mutakakusta puolikas suklaalevy kaapissa ja päätin tehdä lopusta suklaasta jälkkäriksi suklaamoussea. Vähän emmin reseptin julkaisemisen kanssa, sillä minä en saanut tätä moussea onnistumaan. Kokkikaverini tiesi kerman olleen liian kylmää, kun sekoitin sen suklaaseen. Moussen koostumus siis vaikutti siltä, kuin siellä olisi suklaahippuja joukossa. Ei se välttämättä huonokaan asia ollut. Kolmas kaverini saapui paikalle muita myöhemmin ja en taktisesti kertonut mousselle käyneen mitään accidentia ja sain jopa kehut näistä suklaahipuista! Toisetkin kaverit tuntuivat tykkäävän. Inspiksen annokseen sain Ateljé Finnen jälkiruoasta, joka oli suklaamoussea minttujäätelöllä. Minä en lähtenyt yrittämään jäätelöä, vaan tein minttujäädykettä Kotimaisten kasvisten resepetiä mukaillen. Vaihdoin ainoastaan vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kermavaahtoon. Koska nämä jälkiruoat ovat vahvin lajini, en yhtään huomioinut että jäädyke olisi pitänyt ottaa puoli tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Laitan jäädykkeen reseptin tänne, jos se toisella maistelukerralla vaikuttaa onnistuneelta. Minttu kuitenkin on hyvä makupari suklaamousselle. Moussen resepti on Secret Wardrobesta.



4 reilua annosta

2 dl kuohukermaa
200 g suklaata
1 kananmunankeltuainen
2 rkl konjakkia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Jos et halua suklaahippuja mousseen, niin varmista että kermavaahto on huoneenlämpöistä. Sulata suklaa vesihauteessa kattilassa ja jäähdytä sekoitellen. Sekoita kananmunankeltuainen jäähtyneeseen suklaaseen ja lisää suklaa kermavaahdon joukkoon. Mausta mousse vielä konjakilla ja jaa huolella sekoitettu mousse annoskulhoihin. Anna moussen teketyä jääkaapissa seuraavaan päivään ja tarjoa esimerkiksi minttujäädykkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti