perjantai 2. elokuuta 2013

Kalapuikot

Olen muutaman kerran aiemminkin tehnyt kalapuikkoja, mutta tämä Pastanjauhajien resepti hakkaa kyllä mennen tullen aiemmat kokeilut. Ainoana muutoksena maustaisin jatkossa korppujauhot vehnäjauhojen sijaan. Normaalisti varaan kalaa n. 200 g annokseen, mutta puikoista tuli niin tuhtia syötävää että söin 400 g:sta kalaa kolmesti. Kalana käytin kuningaskampelaa, jonka fileet olivat melko ohuita. Lopputuloksena oli kuitenkin kivan rapsakat kalapuikot.


3 annosta

400 g vaaleaa kalaa
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2,5 dl korppujauhoja
tuoretta tilliä
valkopippuria
suolaa
öljyä

Leikkaa kala suikaleiksi. Laita yhteen kulhoon vehnäjauhoja, toiseen kaksi rikottua ja vatkattua kananmunaa ja kolmanteen tillillä, valkopippurilla ja suolalla maustetut korppujauhot. Pyörittele kalasuikaleet jauhoissa, kananmunassa ja korppujauhoissa ja paista runsaassa pannun pohjan peittävässä öljymäärässä kummaltakin puolela rapeiksi. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja tartarkastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti