maanantai 19. elokuuta 2013

Briepizza

Fat Freddy's Restaurantin arvion yhteydessä suunnittelin tekeväni kotona vastaavanlaista briepizzaa grillipizzana. Kuten odottaa sopi, pizzoista tuli todella hyviä. Suosittelen muitakin kokeilemaan rohkeasti brien käyttöä pizzassa. Pizzat toteutettiin periaatteessa samalla tavalla kuin aiemminkin tekemäni grillipizzat, ainoastaan toisin täyttein. Tosin nyt vanhaa reseptiä katsoessani huomasin että pohjat olisi pitänyt öljytä ennen grillaamista. Hyvin nämä onnistuivat ilman öljyämistäkin, mutta se helpottanee taikinan käsittelyä.


4 annosta

1 annos pizzapohjaa
½ annos soseutettua tomaattikastiketta
400 g briejuustoa
200 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
4 valkosipulinkynttä
juustoraastetta
rucolaa

Keitä tomaattikastike ja soseuta se tasaiseksi sauvasekoittimella. Valmista pizzapohjataikina ja jaa se neljään osaan. Venytä ja kauli taikina pyöreiksi ohuiksi pohjiksi. Kuutioi brie, valuta aurinkokuivatut tomaatit ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet erittäin hienoksi silpuksi. Laita grilli kuumenemaan ja paista pizzapohjia muutaman minuutin ajan hieman alle keskilämmöllä. Nosta pizza pois grillistä ja käännä paistopinta ylöspäin. Valele tomaattikastiketta pizzalle ja täytä se briejuustonokareilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, hienonnetulla valkosipulilla ja juustoraasteella. Siirrä pizzat takaisin grilliin isoa paistinlastaa tai käsiä apuna käyttäen ja paista reilut viisi minuuttia kannen alla. Kansi pitää lämmön sisällään jolloin juusto sulaa nopeammin pizzan päälle. Toisessa paistossa pohjan raa’aksi jäänyt puoli saa värin pintaansa. Kun pizzat ovat valmiita, nosta ne grillistä ja ripottele päälle rucolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti