maanantai 29. heinäkuuta 2013

Tartarkastike

Tämä oli minun toinen tartarkastikekokeiluni. Ekan kerran koetin tehdä kastiketta Yhteishyvän reseptillä ja siitä tuli lähinnä vetistä liejua. Lähes samaan aikaan Glorian ruoka ja viinissä ilmestyi tillitartarkastikkeen ohje, joka sitten kuitenkin jäi koettamatta. Nyt kun aloin suunnitella uudestaan tartarkastikkeen valmistusta tuo resepti tuli netissä vastaan ja lopputulos oli juuri niin hyvää, ellei parempaakin kuin toivoin. Annos on lehdessä neljälle hengelle, mutta minulla siitä riitti kolmeen ateriaan.


3 annosta

1 pieni suolakurkku
1 dl täysmajoneesia
2 rkl kapriksia
tuoretta tilliä
pala sitruunaa
½ tl sokeria
½ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria

Hienonna suolakurkku pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon majoneesi ja kaprikset. Silppua sekaan muutama ruokalusikallinen tuoretta tilliä. Raasta noin teelusikallinen sitruunan kuorta ja purista pari teelusikallista mehua kastikkeeseen. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla ja tarjoa esimerkiksi kalapuikkojen tai muiden kalaruokien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti