tiistai 23. heinäkuuta 2013

Rustic Stone

Kun sovimme lähtevämme kavereideni kanssa kiertämään Irlantia, minun ainoa toiveeni oli päästä Dublinissa Rustic Stoneen syömään. Olin käyny paikassa kerran aikaisemmin ja jäi kyllä niin harmittamaan tämä välimatka kyseiseen ravintolaan. Pöydänvaraus netistä ei onnistu, joten kävimme ensimmäisenä reissupäivänä varaamassa pöydän matkamme viimeiselle illalle viikon päähän. Varaus todellakin kannattaa tehdä, sillä paikka on arkenakin aivan täynnä. Kuten paikan nimikin viittaa, ravintolasta saa annoksia jotka paistetaan itse kypsäksi pöydässä kuumalla kivellä. Myös valmiina tulevia annoksia löytyy, mutta minä olen kummallakin kerralla ottanut kivellä paistettavan annoksen pääruoaksi. Tällä kertaa tilasin alkuun bites-menusta lohitempuraa rapean parsakaalin, mintun ja kurkun kanssa. Annoksen maku ja koostumus olivat aivan nappiin suunniteltu ja parsakaalista oli hauskasti käytetty vain kukintoa annokseen. Kurkatkaa vielä kuvasta lohen kypsyys, se oli ikuistamisen arvoinen jo sinällään. Pääruoaksi otin tonnikalaa, jota on monesti haastava saada ravintoloista sopivalla kypsyydellä ja kuuma kivi oli oikein omimmillaan sen kanssa. Nyt minuun iski pieni epäilys onkohan menu ehtinyt jo muuttua siitä kun kävimme syömässä, mutta tonnikalan päällä oli yrttejä, inkivääriä ja pähkinää. Lisukkeet tilataan erikseen ja otin tonnikalalle pestoranskalaisia parmesanilla. Tosin kaverilta pöllitty tomaattiavocadokorianterilisuke oli vieläkin parempaa. Jälkkäriksi söimme kaverini kanssa puoliksi kirsikkateepannacottaa mantelikakulla ja kirsikkasorbetilla. Söin saman jälkkärin edelliselläkin kerralla ja suurena kirsikan ystävänä halusin samaa uudestaan. Sorbetti on kivan raikasta vastapainoa pannacotalle, mutta annos ei muutenkaan ole mitenkään överisokerinen. Otimme vielä jälkiruokadrinkit aterian päätteeksi ja juomiemme ainesosista löytyi muun muassa ruusuvettä, korianteria ja basilikaa. Seuraavallakin Dublinin reissulla palaan aivan varmasti tähän ravintolaan syömään.

TEMPURA OF SALMON WITH CRUNCHY BROCCOLI, MINT AND CUCUMBER
TEMPURA OF SALMON WITH CRUNCHY BROCCOLI, MINT AND CUCUMBER
TUNA WITH CORIANDER, DILL, BASIL AND ROCKET
WITH A HINT OF ORANGE AND CONFIT GINGER

CHERRY TEA FLAVOURED PANNACOTT A WITH ALMOND TART
MANGO AND BASIL SMASH, STRAWBERRY & ROSE PETAL DAIQUIRI AND IMP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti