keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Timjamipaahdettu siika

Minulla oli broileriparsakaalipiirakasta tuoretta timjamia jäljellä ja etsin kivan kuuloista reseptiä johon käyttää sen. Tämä Arvo Kokkosen sivuilta löydetty resepti on alun perin tehty silokampelasta, mutta kalatiskin valikoimien puitteissa päädyin itse siikaan. Ohje on simppeli eikä kala mitään ihmeellisyyksiä vaadikaan maistuakseen hyvältä. Kalan tarjosin samasta ohjeesta bongatun oliiviperunamuhennoksen kanssa. Tämän ohjeen mitat ovat hieman alkuperäisestä soveltaen.


3 annosta

3 keskikokoista siikafileetä (n. 500 g)
oliiviöljyä
4 laakerinlehteä
tuoretta timjamia
½ sitruuna
rouhittua suolaa

Leikkaa siikafileistä ruodot pois ja laita fileet voideltuun uunivuokaan ja valuta päälle pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Murenna päälle laakerinlehdet ja silppua myös tuore timjami fileille. Purista puolikkaan sitruunan mehu kalafileiden päälle ja mausta rouhitulla suolalla. Paista 200 asteessa noin 20 minuutin ajan ja tarjoa esimerkiksi oliiviperunamuhennoksen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti