sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Oliiviperunamuhennos

Ei se äiti ole ihan väärässä ollut lisäillessään oliivia perunasosevuokaan. Tässä reseptissä oliivit hienonnetaan ensin oliiviöljyn kanssa tahnaksi, jota käytetään perunamuhennoksen maustamiseen. Minulla oli suhteessa hieman enemmän perunaa ja vähemmän oliivia alkuperäiseen ohjeeseen nähden, mutta lopputulos oli silti todella oliivinen. Tämä on siis todellista oliivin ystävän ruokaa. Ohje on samasta Arvo Kokkosen reseptistä kuin timjamipaahdettu siikakin ja myös minä tarjosin näitä ruokia yhdessä.


3 annosta

500 g jauhoista perunaa
suolaa
185 g Kalamata-oliiveja
oliiviöljyä

Kuori ja lohko perunat ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta valutetut oliivit oliiviöljyn kanssa tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Muusaa perunat survimella ja sekoita oliivitahna muhennoksen joukkoon. Tarjoa esimerkiksi kalan kaverina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti