maanantai 11. maaliskuuta 2013

Tulinen broilerikastike

Iski tuossa iltana eräänä hirveä himo jalapenoviipaleisiin. Muistin joskus ottaneeni tämän broilerikastikkeen ohjeen ylös ja nyt olikin sopiva hetki sitä kokeilla. Resepti löytyy Kotimaiset kasvikset-sivulta, tosin lisäsin siihen mm. niiden kasvisten määrää. Vaikka ruoasta hyvää tulikin, niin seuraavana päivänä töissä jälleen muistin miksi hieman karttelen paprikaa lämpöisissä ruoissa. Mikrotus ei tee hyvää millekään vihannekselle, mutta paprika on kyllä pahimmasta päästä. Jätä siis paprika kunnolla rapsakaksi, jos koko annosta ei ole tarkoitus syödä heti. Paistinpannun kautta käyneenä ruoka on oikein toimivaa seuraavanakin päivänä. Minulla hieman humahti Vii Voanista ostettua chilijauhetta ruokaan ohjetta enemmän, mutta sainpahan kerrankin kunnolla tulisen aterian.


4 annosta

450 g broilerin rintafileitä
öljyä
punainen paprika
keltainen paprika
3 tomaattia
1 prk jalapenoviipaleita
2 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattipyreetä
1 rkl kanafondia
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 rkl soijakastiketta
1 tl kanelia
1 tl caynnepippuria
½ tl vahvaa chilijauhetta
rouhittua mustapippuria

Leikkaa broilerin rintafileet reiluhkoiksi paloiksi ja paista pannulla öljyssä. Poista paprikoiden kannat ja siemenet ja paloittele paprikat ja tomaatit. Lisää kasvikset ja jalapenoviipaleet pannulle. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne pannulle tomaattipyreen ja mausteiden kanssa. Anna hautua vajaan kymmenen minuutin ajan ja tarjoa esimerkiksi pitkäjyväisen riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti