maanantai 4. maaliskuuta 2013

Omenacouscous

Tämä resepti on alun perin Pirkan, mutta olen puolittanut annoksen, sillä couscousia tulee muuten paljon! Vaikka annos näyttääkin koostuvan monesta osasta ja vaativan vaivaa, niin todellisuus on jotain aivan muuta. Tämä on pikaruokaa parhaimmillaan. Siitä kun otat veitsen käteen, kuluu alle puoli tuntia, että koko annos on kastikkeineen pöydässä. Hienonna valkosipulinkynsi, paloittele omena ja etsi mausteet valmiiksi sillä aikaa kun levyt lämpenevät liedellä. Couscous valmistuu viidessä minuutissa kun neste on kiehahtanut ja samaan aikaan voit paistaa kalkkunan rintafileet. Dukkah-mausteseos sopii niille erinomaisesti kaveriksi. Kun couscous on nostettu liedeltä, voi samalle levylle nostaa auringonkukansiemenet jogurttikastiketta varten paahtumaan kuivalla pannulla. Couscous lautaselle, kastikkeen ainekset sekaisin ja kaveriksi viinirypäleitä ja persiljasilppua. Pah, sanon minä Pirkalle ja yli 60 minuutin valmistusajalle.


3 annosta

1 valkosipulinkynsi
1 hapan omena
öljyä
1 tl inkivääritahnaa
1/4 tl vahvaa chilijauhetta
1/4 tl kardemummaa
1/4 tl kanelia
½ tl suolaa
1,5 dl omenatäysmehua
1,5 dl couscousia

Hienonna valkosipulinkynsi ja kuori ja pilko omena. Paista niitä hetken aikaa öljyssä kattilassa. Mausta inkivääritahnalla, chilijauheella, kardemummalla, kanelilla ja suolalla. Lisää omenamehu kattilaan ja anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon couscous ja nosta kattila liedeltä. Anna couscousin hautua kannen alla noin viisi minuuttia ja sekoita irtonaiseksi. Tarjoa esimerkiksi minttuisen jogurttikastikkeen, kalkkunan rintafileiden ja viinirypäleiden ja persiljan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti