torstai 28. helmikuuta 2013

Halloumisalaatti paahdetuilla tomaateilla ja kikherneillä

Edellisessä halloumiavocadosalaattipostauksessa palattiin Hufvudstadsbladetissa julkaistun reseptin alkulähteille. Kirjoitinkin, ettei resepti juuri muistuttanut sitä avocadosalaattia jonka itse tein, ja pakkohan minun oli sitä alkuperäistäkin reseptiä päästä kokeilemaan. Yhdistelin ohjeeseen parhaita puolia Otetaan puoli kiloa voita....:sta ja Cloudberry Quarkista ja päädyin paahtamaan myös kikherneet, mutta lisäsin niihin yrtit vasta uunin jälkeen. Tosi hyvänmakuista salaatista tuli, mutta uudelleenlämmitystä tomaattikikherneseos ei kestänyt. Mietin jos seuraavalla kerralla vielä poistaisi tomaateista siemenet paremman rakenteen aikaansaamiseksi. Cloudberry Quarkissa sanotaan: "Trust me when I say that low-fat halloumi is the devil." Käytä siis täysrasvaista halloumia. Sama pätee muihinkin juustoihin. Jos juusto olisi parhaimmillaan kevytversiona, niin tavallinen versio juustosta olisi niin kevyttä. Turha syödä huonoa ruokaa, jos hyvääkin on tarjolla. Salaatteina käytin tässä lollo rossoa ja romainea, mutta varmasti muutkin yhdistelmät ovat maistuvia. Cloudberry Quarkin ohjeistus oli käyttää yrtteinä basilikaa, oreganoa ja rakuuna tai mitä tahansa näiden yhdistelmää, minä valitsin basilikan ja oreganon.


2 annosta

500 g kirsikkatomaatteja
1 tlk kikherneitä
oliiviöljyä
balsamietikkaa
rouhittua suolaa
rouhittua mustapippuria
paria eri salaattia
tuoretta basilikaa
tuoretta oreganoa
200 g halloumia

Puolita kirsikkatomaatit ja poista halutessasi siemenet. Valuta ja huuhtele kikherneet. Levitä tomaatit ja herneet leivinpaperin päälle pellille ja valuta päälle oliiviöljyä ja balsamietikkaa. Mausta tomaattiherneseos suolalla ja mustapippurilla. Paahda seosta 200-asteisessa uunissa noin vartin ajan. Silppua tuoreita yrttejä kulhoon ja sekoita valmis tomaattipapuseos yrttien joukkoon. Revi salaatti ja lisää yrteillä maustettu seos salaattien päälle. Liota halloumi halutessasi, viipaloi se ja paista kuumalla pannulla oliiviöljyssä. Lisää paistetut halloumiviipaleet salaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti