keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Viikunasalaatti

Minun tämänvuotinen panostukseni joulupöytään oli salaatti. Jonkin aikaa sain etsiä sopivan kuuloista reseptiä ja loppu jäi silti hieman arpapeliksi mandariinigranaattiomenansiemensalaatin ja tämän välille. Vastaisuudessa jättäisin ehkä viikunat kuitenkin maustamatta ja tarjoaisin ne tuoreeltaan tai halloumin kanssa paistettuna. Nyt mausteliemen maku oli hieman dominoiva viikunoissa, vaikka liemi sinällään hyvää olikin. Resepti on alkujaan Ruokalasta ja tein salaattia suunnilleen tupla-annoksen. Viiniksi mausteliemeen päätyi Taylor's Chip Dry White.


Mausteliemi:

4 dl vaaleaa portviiniä
2 kanelitankoa
4 kokonaista neilikkaa
1 vaniljatanko
ripaus sahramia

Salaatti:

12 tuoretta viikunaa
rucolaa
viinisuolaheinää
1 rs keltaisia kirsikkatomaatteja
1 rs punaisia kirsikkatomaatteja
200 g saksanpähkinöitä
2 pkt halloumia
öljyä

Kastike:

jäähtynyttä maustelientä
valkoista balsamietikkaa
rouhittua suolaa
rouhittua mustapippuria

Kuumenna mausteliemen ainekset kattilassa. Halkaise viikunat kahtia. Kun liemi kiehahtaa, nosta kattila liedeltä ja lisää viikunat kattilaan kannen alle hautumaan. Anna viikunoiden jäähtyä mausteliemeen. Lisää rucola, viinisuolaheinä, puolitetut kirsikkatomaatit ja saksanpähkinät kulhoon. Viipaloi halloumi ja paista se öljyssä. Lisää valutetut viikunat ja lämmin halloumi salaatin päälle. Sekoita mausteliemestä ja valkoisesta balsamietikasta kastike ja pirskottele sitä salaatin päälle. Rouhu lopuksin salaatin joukkoon suolaa ja pippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti