sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Tonnikalapaprikajalapenomakaronilaatikko

Tulipa pitkä nimi ruoalle! Edessä on Matkamessut ja ajattelin vähän kiristää vyötä tekemällä ison satsin laatikkoruokaa. Tämä voi osoittautua huonoksi ideaksi, sillä tällä annosmäärällä tosiaan ruokkisi vähän isommankin perheen. Ohjeen voi halutessaan ihan hyvin vaikka puolittaa. Makaronilaatikko sinällään on minun makuuni aika tylsän makuinen ruoka, mutta lisäämällä paprikaa ja jalapenoja ruokaan saa sekä raikkautta että potkua. Minusta tällä reseptillä tulee maistuvinta makaronilaatikkoa mitä olen ikinä syönyt.


8 annosta

750 g täysjyvämakaronia
suolaa
öljyä
vihreä ja punainen paprika
3 tlk tonnikalaa paloina vedessä
300 g jalapenoviipaleita
9 dl maitoa
8 kananmunaa
1 rkl kasvisliemijauhetta tai kasvisfondia
2 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
ripaus chilijauhetta
juustoraastetta

Keitä makaronit puolikypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja siirrä öljyllä voideltuun uunivuokaan. Poista paprikoista kannat ja valkoiset osat ja paloittele ne makaronin joukkoon. Valuta tonnikalat ja jalapenot ja lisää ne vuokaan. Sekoita kananmunat haarukalla maidon joukkoon ja mausta kasvisliemijauheella tai kasvisfondilla, paprikajauheella, suolalla, pippurilla ja chilijauheella. Kaada munamaito vuokaan makaroniseoksen päälle. Ripottele laatikon pintaan juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti