sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Uuniperunat tonnikalatäytteellä

Lohiperunasosevuoasta jäi yli puolikas paketti katkaraputuorejuustoa ja päätin sen käyttää uuniperunoiden täytteeseen. Monesti näitä ruokia tuleekin tehtyä peräkkäin. Täytteen resepti on omaa käsialaani ja perunoiden kypsennysaikaan luin jostain mallia.


2 annosta

4 rosamunda-perunaa
rouhittua suolaa
100 g katkaraputuorejuustoa
150 g crème fraîchea
1 tlk tonnikalaa paloina vedessä
1/4 sitruuna
rouhittua mustapippuria
tuoretta tilliä

Pese perunat huolellisesti ja viillä niihin ristiviillot veitsellä. Rouhi suolaa perunoiden päälle, kääri folioon ja paista 200-asteisessa uunissa noin 1 - 1 ½ tuntia. Monesti tunti riittää ihan hyvin, elleivät perunat ole aivan jättikokoisia. Valmista täyte perunoiden ollessa uunissa. Sekoita tuorejuusto, crème fraîche ja tonnikala keskenään. Purista neljännessitruunan mehu täytteeseen ja mausta suolalla, pippurilla ja silppua tuoretta tilliä joukkoon. Lusikoi tahnaa valmiiden perunoiden päälle. Jos tahnaa jää yli, se toimii oikein hyvin myös paahdetun ruisleivän päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti