sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Tähtitortut luumukompotilla

Olen jonkin aikaa haaveillut vähän raikkaammasta versiosta tähtitorttuja. Edellisenä vuonna keittelin viikunahilloa torttujen täytteeksi. Tänä vuonna päätin tehdä täytteen tuoreista luumuista. Kompottiin käytin tätä Kotilieden romminmakuisen luumukompotin ohjetta. Resepti tarjosi tummalle rommille vaihtoehdoksi konjakin, jota käytin omaan versiooni. Vähensin sokerin määrän suunnilleen kolmannekseen alkuperäisestä. Torttutaikinan kanssa olen oikaissut ja käyttänyt kaupan valmista pakastetaikinaa. Jotain reseptiä vilkuilin missä viivoittimen kanssa mittailtiin taikinaa ja kaulittiin sitä uudestaan ja uudestaan määriä, joka ei vaikuttanut sopivalta minun hermoilleni. Tuossa pakastetaikinassa on onneksi käytännössä vain ne samat ainesosat sisällysluettelossa mitä omatekoiseenkin taikinaan tulisi. Kierrä kuitenkin torttutaikinan nimellä kulkevat tuotteet kaukaa, sillä niiden sisällysluettelo onkin sitten jo jotain aivan muuta. Mielestäni kompotti oli onnistunut ratkaisu torttuihin ja kavereiltakin tuli kehuja.


10 kpl

1 dl vettä
½ dl ruokosokeria
kanelitanko
250 g luumuja
1/4 dl konjakkia (tai tummaa rommia)
½ dl hillosokeria
1 pkt voitaikinaa

Kiehauta kattilassa vesi, ruokosokeri ja kanelitanko. Poista luumuista kivet ja lohko ne paloiksi. Lisää luumut ja konjakki kattilaan. Anna seoksen jälleen kiehahtaa ja lisää hillosokeri kattilaan. Keitä seosta noin 20 minuutin ajan välillä sekoitellen. Voit tarvittaessa pienentää luumulohkoja vielä kauhalla. Muista että kompotin ei kuulu olla tasaista vaan sisältää hedelmäpaloja. Sulata voitaikinalevyt huoneenlämmössä. Puolita levyt ja tee veitsellä viillot jokaisesta nurkasta palojen keskustaa kohden. Taita joka toinen kulma tortun keskustaa kohden. Lisää kompottia tortun keskelle ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 - 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti