torstai 13. joulukuuta 2012

Lohiperunasosevuoka

Minun alkoi kerran ihan älyttömästi tehdä mieli tällaista ruokaa, mikä on sinällään erikoista, sillä en ollut moista ikinä ennen syönyt. Hyvää reseptiä ei tuntunut löytyvän, joten sävelsin itse omani.


4 annosta

800 g jauhoisia perunoita
suolaa
2 dl kermaa
voita
2 kananmunaa
500 g lohta
sitruunapippuria tai kalamaustetta
100 g katkaraputuorejuustoa
tilliä
öljyä

Kuori ja paloittele perunat ja keitä ne kypsiksi. Soseuta perunat, mausta suolalla ja voilla ja lisää kerma. Muusista on tarkoitus jäädä löysää. Sekoita vielä kananmunat perunamuusin joukkoon. Nypi lohesta ruodot pois ja suikaloi kala. Paista suikaleisiin väriä pintaan pannulla ja mausta sitruunapippurilla tai kalamausteella. Sekoita lohisuikaleiden joukkoon tuorejuusto ja anna sen sulaa pannulle. Silppua lopuksi tilliä kalan joukkoon. Sekoita paistetut lohisuikaleet varovasti käännellen muusin joukkoon ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla ja paista 200-asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia. Poista folio ja paista vuokaa vielä toiset parikymmentä minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti