sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Kuohuviiniglögi

Saimme joskus ystävieni kanssa Salutorgetissa aperitiiviksi kuohuviiniglögit. Päätin koetta tehdä vastaavaa kotona ja mielestäni maku oli jopa parempi kuin ravintolassa. Kuoharina glögiin käytin Canti Pinot Brutia, joka ei ole yhtä hapokasta kuohuviiniä mitä normaalisti suosisin, mutta glögiin se sopi erinomaisesti. Glögiliemien reseptejä ei löytynyt netistä kovin montaa pikaisella googletuksella. At Maria'sista löysin alun perin Me Naisissa ilmestyneen glögisiirapin reseptin, josta tein huomattavasti vähäsokerisemman version poistamalla kaiken erikseen lisättävän sokerin ja korvaamalla puolikkaan vaniljatangon puolikkaalla teelusikallisella vaniljasokeria.


5 dl vettä
5 cm pala tuoretta inkivääriä
½ tl vaniljasokeria
10 kokonaista kardemummaa
10 kokonaista neilikkaa
laakerinlehti
kuohuviiniä

Kuori ja paloittele inkivääri. Keitä inkivääriä, vaniljasokeria, kardemummia, neilikoita ja laakerinlehteä noin 15 minuutin ajan vedessä ilman kantta. Nosta kattila liedeltä ja anna liemen jäähtyä mausteineen. Siivilöi liemi, kaada sitä pari ruokalusikallista kuohuviinilasin pohjalle ja täytä lasi kuohuviinillä. Tarjoa esimeriksi jouluisena aperitiivina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti