75 g (suolatonta) voita
150 g piparkakkuja
Täyte:
5 dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g maitorahkaa
200 g tuorejuustoa
2 tl piparkakkumaustetta
5 liivatelehteä
vettä
Kiille:
4 dl puolukkaglögiä
5 liivatelehteä
Sulata voi. Murskaa piparkakut esimerkiksi muovipussissa kaulimella. Sekoita piparkakkumurska ja voi kakun pohjaksi ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Vaahdota kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää maitorahka ja tuorejuusto kermavaahdon joukkoon ja mausta piparkakkumausteella. Liota viittä liivatelehteä kylmässä vedessä noin viisi minuuttia. Purista liivatelehdet kuiviksi ja sulata pienessä tilkassa kiehuvaa vettä. Lisää sula liivate huolella sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä neljän tunnin ajan jääkaapissa. Kun täyte on hyytynyt, valmista kiille. Liota toiset viisi liivatelehteä noin viiden minuutin ajan kylmässä vedessä ja purista kuiviksi. Sulata liivatelehdet pieneen tilkkaan kiehuvaa glögiä ja sekoita loppuglögin joukkoon. Kaada kiille varovasti lusikan kautta kakun päälle ja anna jähmettyä toiset neljä tuntia jääkaapissa. Kun kiille on hyytynyt, käy veitsellä läpi kakun ja vuoan välinen reuna ennen kuin nostat irtopohjavuoan reunuksen pois, jotta kakun pinta ei halkeile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti