sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Broileristroganov

Nyt täytyy heti ensimmäiseksi mainita että tämä ruoka ei ainakaan ihan se perinteisin stroganov ole. Ohje on Sari Salon kirjoittama Anna-Maija Tantun toimittamassa Hyvää ruokahalua! Parhaat kasvis-, kana- ja kalaruoat -kirjassa. Ohje kulkee nimellä kanastroganov vokkipannulla. Minä olen tehnyt tätä broilerista ja tavallisella paistinpannulla, joten ihan samalla nimellä en viitsinyt ohjetta tänne pistää. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään hunajamarinoitua broileria, mutta minä olen vaihtanut hunajamarinadin teelusikalliseen hunajaa. Tämä on ruoka jota valmistan oikeastaan aina kun pää lyö ihan tyhjää kaupassa, eikä oikein ole nälkä eikä tee mitään mieli. Suolainen ruoka on aika varma valinta näihin tilanteisiin, sillä se tuntuu uppoavan vähän heikommallakin ruokahalulla.


4 annosta

1 -2 valkosipulinkynttä
öljyä
450 g broilerin fileesuikaleita
3 tl rakuunaa
1 tl kurkumaa
1 tl broilerimaustetta
1 tl hunajaa
ripaus vahvaa chilijauhetta
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 dl kermaa
2 maustekurkkua

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja paista niitä hetken aikaa öljyssä pannulla. Lisää broilerin fileesuikaleet pannulle ja ruskista ne. Mausta broileri rakuunalla, kurkumalla, broilerimausteella, hunajalla, chilijauheella, suolalla ja pippurilla. Lisää kerma kattilaan ja hauduta ruokaa vielä 5 - 10 minuuttia kannen alla, lisää vettä tarvittaessa.  Kuutioi maustekurkut ja lisää kurkut lopuksi stroganovin sekaan ja anna ruoan kiehua vielä hetken aikaa. Tarjoa esimerkiksi täysjyväpennepastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti