lauantai 10. marraskuuta 2012

Tonnikalakikhernepihvit

Tämä ruoka on paljon parempaa kuin osiensa summa. Mietin aluksi jotain sopivaa ruokaa mitä voisin tehdä kermaperunoiden kanssa ja muistin aiemmin tehneeni tonnikalapihvejä. Kovin kummoisia en kuitenkaan ole tonnikalapihveistä onnistunut saamaan ennen tätä Anzkun kauhasta kajahtaasta löydettyä reseptiä. Resepti on ilmeisesti alun perin Meidän perhe -lehdestä. Uskoisin ohjeen tuorejuustolla olevan merkittävän roolin pihvien mehevyyden ja maistuvuuden kanssa. 100 g maustamattomia tuorejuustorasioita ei tunnu löytyvän mistään, mutta lopun tuorejuuston voi pakastaa ja käyttää kolmen kuukauden kuluessa ruoan valmistukseen.


4 annosta

1 tlk kikherneitä
2 tlk tonnikalaa paloina vedessä
2 tl sinappia
1 dl korppujauhoja
100 g tuorejuustoa
2 kananmunaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl currya
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
voita

Valuta kikherneet ja riko niiden rakennetta haarukalla kulholla. Yhdistä muut aineet voita lukuun ottamatta kikherneiden joukkoon ja sekoita pihvimassa tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä 15 minuutin ajan. Muotoile taikinasta käsin pihvejä ja paista voissa molemmin puolin hieman kullanruskeiksi. Tarjoa esimerkiksi kermaperunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti