tiistai 27. marraskuuta 2012

Sardellimunakas

Tämä resepti on ollut jo hyvän tovin odottamassa kokeiluun pääsyä. Ensimmäinen este tuli sanan anjovis kohdalla. Ohje on alun perin nimetty anjovismunakkaaksi ja ohje löytyi suomalaisilta mtv3:n sivuilta. Meillähän anjovis tarkoittaa sokerisuolattua ja maustettua kilohailia. Englannin sana anchovy puolestaan viittaa öljyyn säilöttyyn sardelliin. Onko ohje siis tehty suomalaisesta anjovissäilykkeestä vai "oikeasta anjoviksesta"? Googlettelin vähän asiaa ja anjovisomeletti ei järin tunnetulta ruokalajilta vaikuttanut, mutta anchovy omelette kylläkin. Käytin siis reseptiin sardelliöljysäilykettä. Vinkkinä sardelleihin vasta tutustuville, että purkit löytyvät kaupan kylmähyllystä sillien luota. Sardelli on maultaan voimakkaan suolainen säilyke, siinä missä meidän anjoviksemme on jopa hieman makeahko. Ensimmäinen kokeilu munakkaasta ei mennyt aivan nappiin ja mtv3:n reseptillä sain täytetyn munakkaan sijasta aikaan kerroksen kakkupohjaa, kerroksen raakaa marenkia ja täytteet. Täytteet olivat kuitenkin niin hyvät, että halusin kokeilla munakasta uudemman kerran. Toiseen kokeiluun otin munakaspohjan Hayley's cuisinelta, jolla olen itsekin tehnyt lohimunakasta ja tämä versio onnistui paljon paremmin.


3 annosta

8 kananmunaa
2,5 dl maitoa
ripaus suolaa
1 prk (40 g) sardellisäilykettä
3 tomaattia
oreganoa
juustoraastetta

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Sekoita munien joukkoon maito ja suola. Kaada munaseos varovasti vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Viipaloi tomaatit ja valuta sardellit. Nosta pinnalta hyytynyt munakas uunista ja lisää päälle tomaattiviipaleet, sardellit, oreganoa ja juustoraastetta. Paista vielä 20 minuutin ajan, kunnes munakas on täysin hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti