torstai 15. marraskuuta 2012

Paistettu kampela

Olin suunnitellut ostavani kaupasta jotain vaalealihaista kalaa kalakastikkeeseen. Kampin K-marketin kalatiskillä oli edullisesti tarjolla kuningaskampelaa. Kysäisin kalan ruototilanteen myyjältä ja kampela osoittautui vähäruotoiseksi kalaksi. Myyjä vielä suositteli kampelan levittämistä ruoanvalmistukseen. Hetken aikaa tuumailin ja päätin vaihtaa kalakastikkeen leivitettyyn kampelaan ja erilliseen katkarapukastikkeeseen. Kampelan resepti Maku -lehdestä on yksinkertaistakin yksinkertaisempi, mutta eipä hyvä kala juuri muuta vaadikaan. Kastikkeeksi tein hieman riisutun version aiemmin tekemästäni katkarapukastikkeesta, sillä en halunnut esimerkiksi chilin tai valkosipulin makuja miedon kalan rinnalle. Pelkkä tuorejuusto tarjosi jo sinällään sopivasti vastusta kalalle.


4 annosta

600 g kampelaa (n. 8 fileetä)
ruisjauhoja
rouhittua suolaa
voita

Mausta ruisjauhot rouhitulla suolalla. Pyörittele kalafileet jauhoissa ja paista voissa pannulla miedolla lämmöllä. Tarjoa esimerkiksi katkarapukastikkeen ja pitkäjyväisen riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti