tiistai 6. marraskuuta 2012

Kidneypapupaistos

Tämä paistos on peräisin Ruokailmiöstä, mutta mausteet nappasin mukaan Voisilmäpelin kanaquesadilloista. Pakastemaissin kanssa vaiheilin hyvän tovin kaupassa. En mielelläni söisi pakasteita, jos tuorettakin on tarjolla. Nyt ei ollut ja mietin onko ruoka parempaa kokonaan ilman maissia vai pakasteiden kera. Päätin kuitenkin antaa maissille tilaisuuden ja ihan hyvinhän se tällaiseen paistokseen upposi muiden aineiden sekaan. Juustoksi valitsin Voisilmäpeliä mukaillen cheddarin. Helsingin Sokoksen S-marketista löytyi Kolatun tilan Martta-cheddaria, jota käytin paistokseen. Cheddar siis ei tarkoita niitä neonoransseja yksittäispakattuja sulatejuustoviipaleita, vaan oikein maukasta juustoa josta riittää hieman vastusta mausteisemmallekin ruoalle. Tosin cheddarkin on nimikesuojattu ja ainoastaan Englannin Somersetin, Devonin, Dorsetin tai Cornwallin kreivikunnissa perinteisillä menetelmillä valmistettua cheddaria saa kutsua nimellä West Country Farmhouse Cheddar. Tuoretta oreganoa löytyi kotoa ja tuumin sen tähän ruokaan sopivan. Sain myös vihdoin ja viimein hommattua pienen led-valaisimen näitä ruokakuvia varten. Jos vaikka Suomen talvessakin saisi annokset näyttämään vähän houkuttelevimmilta. Tämä kyllä vaatinee hieman lisäharjoitusta vielä...


3 annosta

2 dl kuivattuja kidneypapuja
vettä
1 valkosipulinkynsi
öljyä
2 porkkanaa
1 paprika
4 - 5 tomaattia
1 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl sokeria
½ tl vahvaa chilijauhetta
½ tl suolaa
tuoretta oreganoa
200 g (pakaste)maissia
75 g cheddaria

Liota kidneypapuja väljässä vedessä noin kymmenen tuntia. Kaada liotusvesi pois, huuhtele pavut ja keitä niitä noin tunnin ajan kypsiksi tuoreessa vedessä. Hienonna valkosipulinkynsi, raasta porkkana ja kuutioi paprika pieniksi paloiksi. Paista valkosipulia hetki öljyssä pannulla ja lisää porkkana ja paprika kattilaan. Pyörittele vihanneksia heti pannulla. Kuutioi tomaatit ja lisää ne pannulle. Mausta paprikalla, juustokuminalla, sokerilla, chilijauheella ja suolalla ja keitä tomaattiseosta kasaan 10 - 15 minuutin ajan. Lisää vettä pannulle tarvittaessa, kun seos alkaa olla valmista silppua joukkoon tuoretta oreganoa. Öljyä piirakkavuoka ja levitä kypsät pavut vuokaan. Levitä maissi papujen päälle ja kaada tomaattiseos vuokaan. Raasta cheddar ja ripottele se paistoksen päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 - 20 minuuttia ja tarjoa crème fraîchen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti