tiistai 2. lokakuuta 2012

Spaghetti con pomodoro, zenzero e mozzarella

Tomaatilta, inkivääriltä ja mozzarellalta maistuvan pastan ohje on peräisin Saku Tuomisen Aglio & Olio -kirjasta. Simppelit maut ja tajuttoman hyvää! Kirjoitan ohjeen alkuperäisessä muodossaan. Minun versiossani oli yksi valkosipulinkynsi, tölkillinen Bionan kuorittuja luomutomaatteja, muutaman sentin pätkä inkivääriä, neljännes habanero, puolisen kourallista basilikaa ja persiljaa, muutama kierros suola- ja pippurimyllyistä ja pallo mozzarellaa. Ruoasta tuli kaksi annosta sellaisenaan. Minä söin sitä yrttileivän ja tapenaden kanssa, jolloin ruoasta riitti kolmeenkin ateriaan.


tölkkitomaatteja
raastettua inkivääriä
basilikaa
valkosipulia
chiliä
persiljaa
mozzarellaa

Pilko tölkkitomaatit, raasta inkivääri ja revi basilika. Pilko ja freesaa valkosipuli, lisää tomaatit ja anna hautua 15 minuuttia. Lisää inkivääriraaste, hieman chiliä, persiljaa ja revitty basilika. Anna makujen sekoittua hetki, ei pitkään. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi mozzarella ja lisää pannuun. Sekoita pastan kanssa. Ripottele lopuksi päälle vielä vähän persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti