tiistai 30. lokakuuta 2012

Helmitomaatteja, kapriksia ja balsamietikkaa

Selailin joskus Suomalaisessa kirjakaupassa Jamien ruokavallankumous -kirjaa odotellessani bussia Kampissa. Tämä lisuke sattui silmään ja googlettelmalla resepti löytyi mm. fitistä. Olin miettinyt lisuketta miekkakalan kanssa, mutta Stokkan herkun kalatiski ei tukenut suunnitelmiani. Päätin sitten ostaa nieriäfileen seuraksi helmitomaateille. Tein lisuketta hieman pienemmän annoksen ja vaihdoin kirsikkatomaatit helmitomaatteihin ja oreganon tuoreeseen yrttiin. Kalan ja tomaattien lisäksi söin vielä ihanan rapeaa oliivileipää.


1 annos (ainoana lisukkeena)

2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
2 rkl tuoretta oreganoa silputtuna
2 tl kapriksia
1 rs helmitomaatteja
rouhittua suolaa
rouhittua mustapippuria
pieni nokare voita
1 ½ rkl balsamietikkaa

Viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy kattilassa keskilämmöllä ja lisää valkosipuli, silputtu oregano ja kaprikset pannulle. Puolita helmitomaatit, kun valkosipulit ovat kevyesti kullan värisiä lisää tomaatit pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää voinokare pannulle ja kaada balsamietikka tomaattien sekaan. Kypsennä tomaatteja muutaman minuutin ajan ja tarjoa esimerkiksi paistetun tai grillatun kalan lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti