sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Tonnikalapatonki uunissa

Tämä ohje on peräisin opiskeluajoiltani. Eräässä vaiheessa opintoja iltaluennot venyttivät koulupäivät lähes kellon ympärisiksi ja ruoanlaitolle ei oikein tuntunut löytyvän aikaa. Nämä tonnikalapatongit toimittivat illallisen virkaa monena iltana. Nykyisin nämä patongit ovat saavuttaneet vakiintuneen aseman myös minun matkoiltapaluuruokanani. Kaikki ainekset voi ostaa kotiin odottamaan reissusta paluuta ja ensimmäisenä kotiin palattua ei tarvitse suunnistaa ruokakauppaan. Tässä reseptissä tuotemerkeillä todella on merkitystä. Eldoradon tonnikala tomaattikastikkeessa on suorastaan syömäkelvotonta ja X-tran moniviljapatonki on kaukana Fazerin patongista.



1 annos illallisena tai 2 annosta iltapalana

1 Fazerin esipaistettu moniviljapatonki
1 tlk Rainbow tonnikalaa tomaattikastikkeessa
½ prk vihreitä oliiveja
½ tlk pieniä ananaspaloja
juustoa
oreganoa tai pizzamaustetta

Halkaise patonki pitkittäin niin että puolikkaat juuri pysyvät kiinni toisissaan ja taita patonki auki. Täytä patonki tonnikalalla, oliiveilla ja ananaksella. Viipaloi patongin päälle juustoa tai ripottele pintaan juustoraastetta. Mausta oreganolla tai pizzamausteella ja paista noin 20 minuuttia 225-asteisessa uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti