keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Lohikeitto

Minun oli koko päivän tehnyt mieli lohikeittoa ja sitähän minun sitten oli ruoaksi tehtävä. Resepti on todella simppeli, mutta tässä tapauksessa hyvät perusmaut puhukoon puolestaan.


5 annosta

1 ½ l vettä + 2 rkl hummerifondia
1 kg perunoita
600 g lohta
2 dl kermaa
suolaa
ripaus valkopippuria
tuoretta tilliä

Laita hummeriliemi kiehumaan isohkoon kattilaan. Kuori ja paloittele perunat liemeen. Keitä perunoita noin vartin ajan. Poista sillä välin lohesta ruodot ja nahka ja suikaloi liha. Lisää puolikypsien perunoiden joukkoon ja jatka keittämistä muutaman minuutin ajan. Lisää vielä mausteet ja kerma ja kuumenna keitto lähes kiehuvaksi. Silppua valmiin keiton sekaan tuoretta tilliä. Tarkista suola ja tarjoa esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti